torsdag 29. januar 2009

Labøvelse på Akvariet

Idag var jeg på min første labøvelse i Zoologi. Den var på Akvariet. Labøvelse er egentlig litt misvisende for denne gangen, for det gikk stort sett ut på å studere fisker og svare på en hel haug med spørsmål. Det høres kanskje kjedelig ut, men det var det absolutt ikke. Iløpet av de fire timene så har jeg doblet min fiskekunnskap i det uendelig! Nå var min fiskekunnskap fra før av omtrent lik null, det til tross for at jeg faktisk tar bachlor i havbruksbiologi. 

Visste du at flyndra er symetrisk mens den er larve, men etter hvert som den vokser så forflytter det ene øye seg til den andre sia, og på et tidspunkt så legger flyndra seg med høyresia opp. De som ligger med venstresia opp kalles varer. Flyndra har også ikke en svømmeblære, og vil derfor synke til bunns så fort den slutter å svømme, i likhet med makrellen.

Et spørsmål til mine lesere: Hvorfor er de fleste fisk mørke på ryggsiden og lyse på buken? 

7 kommentarer:

Magnhild sa...

Hm. godt spørsmål du. Det aner eg ikkje. Kanskje fordi det ser best ut. Estetiske hensyn skal en ikkje kimse av.

Mildrid sa...

Hehehe! Håper Ingerid leser den posten her.. :)

Einar sa...

Magnhild: svaret er desverre galt. Venter litt med å gi ut svaret i tilfelle noen andre skulle komme til å svare på spørsmålet.

Mildrid: Heh. jeg og!

Solveig sa...

Et meget godt spørsmål. Æ vil tippe at det e fiskans naturlige kamuflasje.. e æ i nærheten?

Einar sa...

Ja solveig, du er inne på det, kamuflasje. Siden lyset kommer ovenfra, så er de lyse på buken sånn at de under dem ikke kan se dem så godt, også er de mørke på ryggsiden ettersom det er mørkt mot bunnen.

Ingerid sa...

Hehe, blei tipsa om posten din. Godt å sjå at du lika deg! Og no har eg fått svar på min undring, skal eg berre sei deg. En studera det rett og slett fordi en syns det e rivande spennande! :)
Kos deg vidare og hils flyndrene (creds til dei som svømme og svømme)

Einar sa...

Hei Ingerid! Godt å høre at du ikke trenger å lure på det lenger. Btw, flyndrene hilser tilbake.